Certificaten voor jouw nieuwe bedrijf

Certificaten voor jouw nieuwe bedrijf

Een nieuw bedrijf zet je niet zomaar op. Er zit enorm veel moeite en tijd in en het duurt vaak enkele jaren voordat je resultaat ziet. Echter is het wel iets wat zorgt voor een nieuwe uitdaging waar je veel van kan leren. Een van de dingen waar je je in kan verdiepen is het laten certificeren van je bedrijf. Je nieuwe bedrijf kan namelijk alle soorten producten en diensten leveren, maar deze dingen moeten wel aan de nodige normen voldoen. Om duidelijk te maken hoe je dit het beste aan kan pakken, bespreekt dit artikel verschillende soorten certificaten die je kan behalen om jouw bedrijf geloofwaardiger te maken.

ISO 9001

Een van de belangrijkste dingen voor jouw producten en diensten is kwaliteit. Met een slechte kwaliteit koopt namelijk niemand dat wat jij aanbiedt. Daarom is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je de kwaliteit goed managet. Een van de manieren om dat te doen is door middel van het ISO 9001 certificaat. Deze alom bekende norm legt de basis voor een sterk kwaliteitsmanagementsysteem. Met dit systeem zorg je ervoor dat je kwaliteit beter gewaarborgd wordt en daarmee de klanttevredenheid stijgt. Een goede kwaliteit zorgt er hiermee voor dat je meer klanten werft en hierdoor vaak meer verkoopt.

FSSC 22000

ISO 9001 is een norm die in bijna elke industrie kan worden toegepast. Echter bestaan er ook normen die vaak slechts in enkele industrieën kunnen worden toegepast. FSSC 22000 zorgt er bijvoorbeeld voor dat voedselveiligheid wordt gewaarborgd. Dit wordt gedaan doordat er verschillende voedselveiligheidsaudits worden uitgevoerd die reflecteren of een bedrijf daadwerkelijk op een goede manier met het voedsel omgaat. Dit wordt dan op den duur weer terug gecommuniceerd naar de klant doordat hij/zij ziet dat het bedrijf het daadwerkelijke certificaat heeft behaald.

NEN 7510

Naast de voedselindustrie, heeft de zorgsector ook diverse certificaten. Een daarvan is NEN 7510, die gefocust is op het beveiligen van de informatie in de zorgsector. De gegevens van patiënten moeten namelijk goed beveiligd worden om ervoor te zorgen dat er geen privacy wordt geschonden. Doordat NEN 7510 verschillende richtlijnen aangeeft krijgen de zorginstellingen een idee van hoe ze hun informatie het beste kunnen beveiligen. Niet alleen het bedrijf, maar ook de patiënten zelf hebben hier veel baat bij.

admin

Reacties zijn gesloten.