De vele voordelen van kunststof rijplaten

De vele voordelen van kunststof rijplaten

Rijplaten zijn een essentieel onderdeel van de aanleg en reparatie van wegen. Ze zorgen voor een stabiele ondergrond voor het verkeer terwijl eronder wordt gewerkt. Rijplaten worden meestal gemaakt van staal, maar kunststof rijplaten worden steeds populairder vanwege hun vele voordelen. Laten we nu eens kijken naar enkele van die voordelen.

Lichtgewicht en gemakkelijk te hanteren

Kunststof rijplaten zijn veel lichter dan stalen rijplaten, waardoor ze veel gemakkelijker te dragen en te hanteren zijn. Dat is zowel belangrijk voor de arbeiders die ze moeten dragen als voor de machines die ze moeten installeren. Kunststof rijplaten kunnen ook op elkaar worden gestapeld, wat ruimte bespaart op de bouwplaats.

Corrosiebestendig

Stalen rijplaten zijn gevoelig voor roest en corrosie, vooral als ze gedurende langere tijd in de elementen worden achtergelaten. Kunststof rijplaten daarentegen hebben geen last van roest of corrosie. Dit betekent dat ze langer meegaan en minder vaak vervangen hoeven te worden, wat op de lange termijn geld bespaart.

Niet-geleidend

Een ander voordeel van kunststof rijplaten is dat ze niet-geleidend zijn. Dit is belangrijk omdat het betekent dat ze kunnen worden gebruikt rond elektrische draden onder spanning zonder een veiligheidsrisico te vormen. Stalen rijplaten kunnen in deze situaties niet worden gebruikt omdat ze elektriciteit geleiden.

Er zijn veel voordelen aan het gebruik van kunststof rijplaten in plaats van stalen rijplaten. Ze zijn lichter en gemakkelijker te dragen, ze roesten of corroderen niet, en ze zijn niet-geleidend, zodat ze kunnen worden gebruikt rond elektrische draden onder spanning. Kunststof rijplaten zijn een ideale oplossing voor veel bouwprojecten. Voor meer informatie kun je terecht op Induplates.  

admin

Reacties zijn gesloten.