Ezakelijk Nieuws

Welke verschillende juridische procedures zijn er?

Er zijn oneindig veel zaken die behandeld worden in de rechtszaal. Er bestaan verschillende soorten juridische procedures. Vaak hangt het van de procedure en situatie af of u wel of niet een advocaat moet inschakelen.

Strafrechtelijke procedure

Een strafzaak begint bij de politie als u verdacht wordt van een strafbaar feit. Een strafbaar feit kunt u onderverdelen in overtredingen en misdrijven. Het begint dus bij de politie die vooronderzoek moet doen. Die beslist naar aanleiding van het onderzoek of er wel of niet een strafprocedure wordt gestart. Tijdens een strafprocedure mag u zelf weten of u een advocaat neemt die u kunt verdedigen tijdens de zitting. Als het een klein proces is dan zal de rechter meestal gelijk na de zitting een uitspraak doen. Op die uitspraak kunt u nog in hoger beroep gaan. Dat kunt u het beste doen met een advocaat.

Bestuursrechtelijke procedure

Bij een bestuursrechtelijke procedure gaat het om besluiten die gemaakt zijn door de overheid. Voorbeelden van bestuurszaken zijn belastingen, verblijfsvergunning, visum en uitkeringen. Zo kunt u een procedure beginnen als de aanvraag om een verblijfsvergunning wordt afgewezen. U gaat dan naar de bestuursrechter, die u zaak gaat behandelen. Hierbij is het ook niet verplicht om een advocaat te nemen maar wel aangeraden.

Kort geding

Een andere naam voor een kort geding is een spoedprocedure. Als u de procedure begint is het verplicht om een advocaat te hebben. Als tegenpartij hoeft u niet verplicht een advocaat in te schakelen. Tijdens een kort geding vraagt u aan de rechter om een snelle beslissing te nemen. Vaak is die beslissing nooit gelijk definitief. Na de uitspraak is het vaak de bedoeling dat de verliezende partij de kosten betaalt. Een uitspraak bevat het voorlopige oordeel en de de motivering waarom de rechter tot dat oordeel is gekomen. Op die uitspraak kunt u natuurlijk ook beroep doen. Dat moet wel door de advocaat gebeuren.

Advocaat nodig?

Komt u er na het lezen van dit artikel erachter dat u een advocaat nodig heeft? Dan kunt u het beste SWDV Advocaten raadplegen. SWDV heeft advocaten die elk hun eigen specialisatie hebben en kunnen u de perfecte advocaat aanbieden. Zorg er wel voor dat u zeker bent dat u een advocaat nodig heeft. De kosten kunnen namelijk erg hoog oplopen voor alleen maar wat juridisch advies.

Het onderschatte effect van adverteren op Amazon.com

Amazon staat natuurlijk algemeen bekend als één van de grootste en tevens ook bekendste webwinkels ter wereld. Niet alleen het bedrijf achter Amazon zelf, maar ook u kunt daar gebruik van maken. Het is namelijk zo dat Amazon aan derden de mogelijkheid biedt om hun spullen via de webwinkel te adverteren. Adverteren op Amazon.com kan er in de praktijk voor zorgen dat de omzet van uw onderneming aanzienlijke sprongen maakt. Op deze manier kan er zowel op korte als op lange termijn een zeer mooie financiële meerwaarde worden gecreëerd. In ieder geval, wilt u ook graag starten met adverteren op Amazon.com? Dan zijn er wel een aantal niet onaanzienlijke hindernissen die u moet zien te overwinnen.

Eén van de minst transparante kanalen

Hoe interessant adverteren op Amazon.com ook mag zijn, in de praktijk kan er worden vastgesteld dat lang niet iedereen er meteen succesvol mee is. Dit heeft voor een groot deel te maken met het feit dat Amazon op moment van schrijven nog steeds één van de minst transparante en bijgevolg ook minst begrepen kanalen is die op het internet zijn terug te vinden. Dat is vervelend, want op deze manier blijft het potentieel van Amazon.com voor heel wat ondernemers onbereikbaar. Het kan gelukkig ook anders. Er bestaan namelijk verschillende bedrijven, zoals bijvoorbeeld Etail Oceans welke ervoor kunnen zorgen dat ook u in een mum van tijd op een succesvolle manier aan de slag kunt gaan met Amazon.com.

Waarom is adverteren op Amazon.com zo interessant?

Als ondernemer bent u als het goed is steeds op zoek naar mogelijkheden om uw product(en) aan een zo uitgebreid mogelijke doelgroep aan te kunnen bieden. Dat is ook niet meer dan logisch, want een grotere doelgroep betekent logischerwijs ook meer omzet en dus meer winst. Dit gezegd zijnde is het wel belangrijk dat de juiste doelgroep wordt bereikt. Is dat niet het geval? Dan bestaat het risico dat uw inspanningen niet het gewenste effect op zullen leveren en dat kan uiteraard niet de bedoeling zijn. Adverteren op Amazon.com is wat dit betreft interessant omwille van de volgende redenen:

 1. Uw producten worden aangeboden aan een enorm aantal potentiële kopers;
 2. U maakt gebruik van het platform van één van ‘s werelds grootste webwinkels;
 3. U kunt relatief eenvoudig een extra omzet genereren via een extra verkoopkanaal;

Twee vliegen in één klap

In de praktijk is het zo dat niet alleen maar verkopers ervoor kiezen om hun producten aan te bieden op Amazon.com. Heel wat bedrijven komen bijvoorbeeld nog dagelijks met nieuwe artikelen op de markt die potentieel interessant kunnen zijn voor een grote groep mensen. Veel van deze artikelen blijven echter omwille van beperkte financiële middelen onder de radar. Door te starten met adverteren op Amazon.com kunnen ook deze artikelen in de spotlight worden geplaatst. Eigenlijk zorgt adverteren op Amazon.com er in dit geval voor dat u kunt rekenen op niet één, maar wel op twee verschillende voordelen, namelijk:

 1. Uw product krijgt meer bekendheid;
 2. U kunt een grotere omzet en dus ook winst realiseren;

Het mag dan ook duidelijk zijn, wilt u graag nog meer mensen bereiken met uw producten zodat uw bedrijf er financieel nog meer op vooruit kan gaan? In dat geval is het zonder meer een aanrader om te ontdekken wat adverteren op Amazon.com ook voor u kan betekenen!Wanneer is het verstandig om als zzp’er een incassobureau in te schakelen?

Een doorn in het oog van iedere zzp’er, klanten die niet willen betalen. Niet betalende klanten hebben effect op de cashflow van je bedrijf en het kan je belemmeren om het bedrijf verder te laten ontwikkelen. Je kan zelf redelijk wat doen om de klanten over te halen om de openstaande vorderingen te betalen, bijvoorbeeld door het sturen aanmaningen, herinneringsmails en door telefoontjes te plegen. Als ze dan nog steeds niet willen betalen, dan is het verstandig om een incassobureau of een gerechtsdeurwaarder in te schakelen.

Wacht niet te lang

Probeer niet te lang te wachten om een incassobureau in te schakelen, er gaan meestal een aantal stappen vooraf voordat het incassobureau werkelijk ingeschakeld is. Het is ook best logisch dat een ondernemer in het begin wat huiverig is om een incassobureau in te schakelen, je wilt namelijk niet dan de relatie tussen jou en de klant geschaad wordt. Toch moet je ook nagaan of een relatie met deze klant nog wel zin heeft aangezien hij de openstaande factuur niet wilt betalen.

Wat zijn de kosten van een incassobureau?

Dit is ook een reden waarom ondernemers huiverig zijn om een incassobureau in te schakelen, de kans is groot dat je dan met extra kost opgescheept wordt. Het is in dit geval sowieso altijd aan te raden een incassobureau te zoeken die werkt volgens het ‘No cure No pay’ principe. Bijvoorbeeld Rechtnet, een incassobureau uit Den Bosch die ook beschikken over gespecialiseerde advocaten en die mensen kunnen helpen met onder andere het vorderen van loon. Bij het ‘No cure No pay’ principe zul je geen kosten krijgen totdat het incassobureau er in slaagt het openstaande bedrag betaald te krijgen. Houdt er wel rekening mee dat je als schuldeiser alleen de incassokosten mag doorbereken aan de klant, andere kosten zijn voor eigen rekening.

Verschil tussen een incassobureau en een gerechtsdeurwaarder

Sommige mensen denken nog steeds dat een incassobureau en een deurwaarder hetzelfde is, dat is niet het geval. Een incassobureau mag in principe alleen via aanmaningen, telefoontjes, mails en gesprekken proberen de vordering te laten betalen. Een incassobureau komt door de vaak goede communicatie wel dreigender over en ze mogen ook de gemaakte kosten in rekening brengen. Een deurwaarder daarentegen heeft de mogelijkheid om juridische stappen te ondernemen, dit kan zelf leiden dat ze beslag mogen leggen op financiële en fysieke eigendommen. Vaak wordt er voor een deurwaarder gekozen wanneer het een incassobureau niet lukt om het openstaande bedrag betaald te krijgen.

Triggeren van impulsaankopen

Ben je in het bezit van je eigen winkel en wil je de winkel verbeteren zodat je wat extra omzet kan genereren door het triggeren van impulsaankopen? Hier moet namelijk vooraf goed over nagedacht worden. We geven in dit artikel een aantal tips hoe deze getriggerd kunnen worden.

Juiste locatie vinden voor de impulsaankopen

Om impulsaankopen te kunnen triggeren is het belangrijk om de juiste locatie hiervoor te vinden. Niet iedereen gaat met dezelfde gedachte winkelen. Daarom is het belangrijk dat de impulsaankopen getriggerd kunnen worden op een plek waar iedereen ook daadwerkelijk voorbij komt. Een goed voorbeeld hiervan is net voor de kassa. Daar staat iedereen toch in de rij, waardoor ze even moeten wachten. Hierdoor kunnen de klanten de producten bekijken en overwegen of het daadwerkelijk willen meenemen. Vooral als het voor een koopje is dan kan men vaak het niet laten om dit te laten liggen.

Het kiezen van de juiste producten

Bij impulsaankopen is het belangrijk dat de producten regelmatig worden aangepast. Als het telkens dezelfde producten zijn wordt het niet meer als een koopje gezien en worden ze niet meer getriggerd. Daarbij is het ook belangrijk om niet teveel producten weg te leggen, waardoor er keuzestress zou kunnen ontstaan. Wil je bijvoorbeeld drinken verkopen dan is het belangrijk dat je niet twee dezelfde drankjes van verschillende merken daar plaatst, dit kan namelijk voor keuzestress zorgen. Keuzestress is niet goed, want hierdoor kan de klant te lang nadenken en uiteindelijk afhaken.

Zorg ervoor dat de producten opvallen

Het kiezen van de juiste locatie voor je impulsaankopen is 1 ding, maar ze moeten daarnaast ook nog eens opvallen. Is het een actie dan kun je er ook voor kiezen dit nog duidelijker naar voren te brengen met behulp van displays van POS Factory. Hierop kan bijvoorbeeld het kortingspercentage of het kortingsbedrag op worden geplaatst. Koopjes wil men vaak niet mislopen en de display zorgt ervoor dat de korting nadrukkelijk naar voren komt.

Wat kan een accountant allemaal voor je bedrijf betekenen?

Iedereen heeft wel eens van een accountant gehoord of er zelfs mee te maken gehad, of het nu particulier of in het bedrijfsleven gaat. Een account is iemand met uitstekende kennis op het gebied van financiën die veelal bedrijven controleert met de jaarrekeningen en over meerdere zakken passend advies kan geven. Er zijn in Nederland veel bedrijven die zich hierin hebben gespecialiseerd, waarom Doomen & Quist. Wat kunnen deze accountancy bedrijven nog meer voor je betekenen?

Tax en/of fiscale planning

Bedrijven willen tegenwoordig steeds vaker hun bedrijf beter laten renderen en optimaliseren door gebruik te maken van alle geldende wet- en regelgeving. Dit kunnen ze doen door verder te kijken dan alleen de verplichtingen zoals de jaarrekening, BTW, ib etc. De kans is erg klein dat ondernemers hier zelf de nodige kennis voor hebben, het is immers zeer lastige materie en het vergt veel ervaring en kennis om hier een goede planning in te maken.

Adviezen op financieel en strategisch gebied

De financiën is natuurlijk een cruciaal onderwerp voor ondernemers, financieel advies door mensen die er verstand van hebben is dan ook vaak nodig of gewenst. Een accountant kan je onder andere adviseren over de volgende onderwerpen:

 • Het zoeken naar besparingsmogelijkheden.
 • Advies over pensioenregelingen
 • Advies over arbeidsrecht
 • Het zien van groeikansen
 • Het doorrekening van gemaakte investeringen
 • Advies over een kredietaanvraag
 • Een omzet- en winstprognose maken waaruit de accountant kan zien hoeveel omzet en winst je kan verwachten.

Herfinancieringen of leningen

Een accountant is natuurlijk een expert op het gebied van financiën, daarom zijn ze die aangewezen personen om ondernemingen te helpen om op een verantwoorde manier financieringen aan te trekken. Dit kan op meerdere manieren gebeuren, bijvoorbeeld via een crowdfunding, banklening of misschien zelfs een combinatie van beide.

Debiteurenbeheer

Niet betalende klanten is voor iedere ondernemer een doorn in het oog, debiteurenbeheer kan hier aan bijdragen. Bij debiteurenbeheer voert men handelingen uit om ervoor te zorgen dat openstaande rekeningen zo snel mogelijk betaald worden. Kleine bedrijven kunnen dit vaak nog prima zelf doen, echter is het voor middel of grote bedrijven aangeraden om dit extern te laten doen.

Welke printer moet je kiezen?

Ben je op zoek naar een nieuwe printer voor op kantoor? Dan wordt hoogstwaarschijnlijk overspoeld met de verschillende mogelijkheden in printers. Welke printer is nu het meest geschikt voor bij jullie op kantoor? In dit artikel vertellen we er meer over.

Wel of geen kleurenprinter?

Moet jij bedrijf wel of niet in kleur kunnen printen? Dat is eigenlijk de eerste vraag die gesteld moet worden bij het kiezen van een nieuwe printer. Gaan jullie vaak op afspraak waarbij jullie een rapport of iets dergelijks presenteren? Dan is het wel zo verstandig om te kiezen voor een kleurenprinter. Want een rapport in zwart wit geeft vaak ook al een minder signaal af dan een rapport dat in kleur op mooi papier is uitgeprint. Het kan daarbij ook gewoon de doorslag geven of een klant wel of niet met je verder wilt. Een rapport dat in het zwart wit wordt gepresenteerd wordt dan ook vaak als niet professioneel gezien.

Laserprinter of een cartridge printer?

Voor de zaak is het vaak beter om te kiezen voor een laserprinter. Het voordeel van een laserprinter is namelijk dat deze sneller kan printen dan een inkjetprinter. Daarbij zijn de afdrukken van een laserprinter ook direct droog terwijl een inkjetprinter echt eerst moet drogen anders kunnen er namelijk lelijke vegen ontstaan. Kortom voor een zakelijke printer is het beste om te kiezen voor laserprinter.

Kies voor professionele printer

Als organisatie moet je vaak wat vaker printer dan een een particulier dat thuis zal moeten doen. Het is daarom ook belangrijk om echt voor een professionele printer te kiezen. Deze gaan namelijk over het algemeen veel langer mee dan een goedkopere printer. Daarbij is het ook mogelijk om een professionele printer nog te laten repareren, omdat hiervan vaak altijd nog wel onderdelen beschikbaar zijn.

Een refurbished printer kopen?

Ben je er eindelijk uit wat voor type printer je wilt kopen. Voor een kantoor is het altijd wel aan te raden een professionele kleuren laserprinter te nemen. Wil je ook nog eens wat groter formaten nemen? Dan kun je ook altijd een kleurenprinter A3 nemen. Daarnaast kun je ook overwegen om geen gloednieuwe maar refurbished printer te nemen. Een refurbished printer is namelijk veel goedkoper dan een nieuwe printer. Hoewel deze tweedehands is wordt deze helemaal nagekeken en waar nodig voorzien van nieuwe onderdelen.

Collectieve zorgverzekering

Een collectieve zorgverzekering kan je heel wat geld besparen. Bij een collectieve zorgverzekering stap je samen met anderen in één zorgverzekering. Hierdoor krijg je collectiviteitskorting. Helaas worden de regels in 2020 wel aangepast. De korting mag niet hoger dan 5% zijn. Dit betekent dat het weer de moeite waard gaat om te vergelijken. Want is jouw collectieve zorgverzekering nog wel echt de voordeligste zorgverzekeraar? Het kan de moeite waard zijn om te gaan vergelijken want je kan weleens voordeliger uit zijn zonder collectiviteitskorting. Een collectieve zorgverzekering kan je online laten opzeggen terwijl je een nieuwe zorgverzekering afsluit. Wij helpen je graag bij het online vergelijken van zorgverzekeraars. Je komt zo vanzelf bij de voordeligste zorgverzekeraar uit!

Zorgverzekering fysiotherapie met extra behandelingen

In de basisverzekering worden slechts een paar behandelingen bij de fysiotherapeut vergoed. Maar als je last hebt van chronische pijn en je hiervoor regelmatig fysiotherapie nodig hebt dan kan dit flink oplopen. Of als je bijvoorbeeld gaat revalideren na een grote operatie die volgend jaar gepland staat. Het kan de moeite waard zijn om een zorgverzekering fysiotherapie af te sluiten. Met een extra aanvullende module voor fysiotherapie ben je voordeliger uit. Vergelijk dit vooral als je nu al weet dat je volgend jaar fysiotherapie nodig hebt. Een zorgverzekering fysiotherapie kan echt de moeite waard zijn. Vooral als je wilt werken aan je herstel. We helpen je graag bij het afsluiten van een aanvullende module voor fysiotherapie. Samen zorgen we ervoor dat je er weer bovenop komt en je hier niet de hoofdprijs voor betaald bij je zorgverzekering.

Conservatoir beslag

Een gerechtsdeurwaarder Amsterdam kan je helpen om eindelijk een einde te maken aan klanten die niet willen betalen. Er is niets vervelender dan te moeten wachten op je geld. Vooral als het om grote bedragen gaat die je eigenlijk niet kan missen. Als bedrijf kan je zelf in de financiële problemen komen doordat je klant de rekening niet betaald. In dit geval adviseren wij altijd om een gerechtsdeurwaarder Amsterdam in te schakelen. De gerechtsdeurwaarder is de enige in Nederland die een officieel proces verbaal mag opmaken. Maar die ook mag helpen bij de gerechtelijke procedure tegen een klant die niet tot betalen overgaat. De gerechtsdeurwaarder Amsterdam kan bijvoorbeeld helpen met een conservatoir beslag. Dit beslag kan ervoor zorgen dat je debiteur niet langer meer bij z’n bezittingen of goederen kan komen. Dit wordt gedaan om een debiteur tot betalen te dwingen en te voorkomen dat hij z’n geld wegsluist.

Conservatoir beslag legging voor de uitspraak van het vonnis

Een conservatoir beslag kan je als noodhulpmiddel uitvoeren om te voorkomen dat de debiteur nog langer weigert te betalen. Dit kan je door een gerechtsdeurwaarder Amsterdam laten uitvoeren nog voor het vonnis officieel wordt uitgesproken. De gerechtsdeurwaarder Amsterdam mag het vonnis uitvoeren als de uiterste betaaltermijn verstreken is. Uiteraard moet de vordering wel opeisbaar zijn, maar de gerechtsdeurwaarder kan je hier uiteraard uitgebreid over adviseren. Je bent zo precies op de hoogte van je opties bij een conservatoir beslag. Samen gaan we ervoor zorgen dat het vonnis in jouw voordeel wordt uitgesproken en je eindelijk de rekening betaald krijgt.

Alarmsysteem

Steeds meer particulieren kiezen voor een professionele beveiliging van hun woning. Ze vinden het belangrijk dat niemand meer zomaar binnentreed. Uit onderzoek is gebleken dat inbrekers hier ook goed opletten. 80% van de inbrekers slaat een woning over als blijkt dat er een alarmsysteem of IP camera hangt. De combinatie van beide kan een inbreker letterlijk buitensluiten. De inbreker gaat veel liever naar een woning waar geen beveiligingsapparatuur hangt. Een woning wordt zo overgeslagen en dit is natuurlijk wat je wilt bereiken met een eigen alarmsysteem. Dankzij de IP camera kan je ook overal ter wereld de beelden van je camera bekijken. Je ziet het meteen als er iets mis is of als je moet ingrijpen bij een inbraak. Je kan direct de politie bellen als je iemand in huis ziet en je zelf niet thuis bent.

Samen je woning beveiligen met een alarmsysteem

Ben je op zoek naar een professioneel alarmsysteem? Dan kunnen wij je hierbij helpen. We geven je graag een professioneel advies over de mogelijkheden. Je hoeft in ieder geval niet meer bang te zijn dat je dikke kabels moet trekken om je woning te beveiligen. Tegenwoordig is alles draadloos en is je woning 100% beveiligd tegen mogelijk inbrekers. Samen gaan we graag aan de slag om je woning veiliger te maken. Dankzij plug & play hoef je ook geen ICT expert meer te zijn om je woning te beveiligen. We helpen je graag om je woning veiliger te maken met onze eigen technieken. Samen maken we je woning veiliger tegen mogelijke inbrekers. Investeer vandaag nog in je eigen veiligheid met een IP camera en alarmsysteem.

Privé detective

Ben je van plan om nieuw personeel in dienst te nemen? Dan start je uiteraard een sollicitatieprocedure. In het begin kan het nog best lastig zijn om nieuw personeel te vinden. Je krijgt soms tientallen reacties, maar er zit bijna geen geschikte kandidaat tussen. Eindelijk heb je twee of drie kandidaten gevonden na een lange speurtocht die geschikt kunnen zijn. Maar toch weet je nooit van te voren zeker of iemand echt geschikt is. De enige manier om hierachter te komen is met een pre-employment screening. Met de screening krijg je duidelijkheid over de persoon die voor je zit. Is iemand wel echt wie hij zegt te zijn? Helaas komt oplichting regelmatig voor. Vooral tijdens een sollicitatieprocedure. Vrijwel geen één kandidaat zal eerlijk toegeven dat hij ontslagen is en de echte reden waarom hij ontslagen is. Ze willen natuurlijk een goede indruk op hun nieuwe werkgever maken. De privé detective prikt hier direct doorheen met een pre-employment screening. We achterhalen de informatie die achterwegen gebleven is tijdens een eerste gesprek. Je krijgt zo de informatie die handig is om te weten als je iemand in dienst gaat nemen.

Privé detective inschakelen voor een onderzoek

Wil je een professioneel onderzoek laten uitvoeren? Schakel dan een privé detective in. Wij gaan voor je uitzoeken of iemand echt geschikt is voor de functie. We zoeken het verleden van iemand uit en gaan op zoek naar eventuele zaken die problemen kunnen veroorzaken. Bijvoorbeeld als iemand niet de waarheid heeft verteld over de behaalde diploma’s. De privé detective helpt je om dit voor je uit te zoeken. Je weet zo 100% zeker wie er voor je zit als je iemand in dienst neemt.