Huisstijl ontwerpen: zelf doen en laten doen?

Huisstijl ontwerpen: zelf doen en laten doen?

Je gaat een bedrijf starten en wilt dat professioneel aanpakken met een mooie huisstijl. Of misschien heb je al een bedrijf en ben je toe aan een nieuwe huisstijl. Je huisstijl ontwerpen kun je zelf doen of uitbesteden. Tegenwoordig zijn er allerlei tools beschikbaar die het voor iedereen mogelijk maken om een eigen logo en stijl te ontwikkelen. Daarnaast zijn er heel veel professionele organisaties die het voor je kunnen doen. Dat vraagt dan wel een investering. Vanuit kosten oogpunt kan het aantrekkelijk lijken om zelf een logo te ontwerpen. Wij zetten de voordelen en aandachtspunten voor je op een rijtje.

Huisstijl ontwerpen; wat komt er allemaal bij kijken?

Als je ervoor kiest om een professionele huisstijl te gebruiken dan gaat dat verder dan het ontwerpen van een mooi logo. Zo heb je al te maken met een digitale huisstijl en een printbare huisstijl. Bij een digitale huisstijl kun je denken aan je online handtekeningen, de look en feel van je website, je banners als je reclame maakt online en nog veel meer. De printbare huisstijl gaat van het logo op je briefpapier en enveloppen tot het ontwerp van je visitekaartjes en misschien wel de bedrukking van je auto of etalage. Kortom bij het ontwikkelen van een nieuw design voor jouw bedrijf komt een hoop kijken.

Voordelen huisstijl ontwerpen zelf doen

Grote voordeel van het zelf ontwerpen is dat je helemaal zelf kunt bepalen wat jij wilt. Je kunt helemaal los gaan in het design zonder dat iemand zich daarmee bemoeit. Vanuit kostenaspect kan het interessant zijn omdat je geen geld hoeft uit te geven en jezelf een investering bespaart.

Afwijkende wensen 

Het gevaar bestaat dat je vanuit een blinde vlek je ontwerpen maakt. Huisstijl ontwerpen die jij geweldig vindt worden misschien niet door je klanten als geweldig ervaren. Een professioneel bureau kijkt altijd zowel vanuit jouw perspectief als opdrachtgever als het perspectief van de klant. Verder is het best wat werk als je online en offline een nieuwe huisstijl gaat introduceren. Daar gaat een hoop tijd in zitten.

Voordelen huisstijl ontwerpen uitbesteden

Voordelen van uitbesteden zijn er genoeg. Zo hoef je er zelf weinig tijd aan te besteden en kun je precies aangeven wat je wel en niet wilt. Een professioneel bureau neemt je hele look en feel offline en online onder de loep en komt meestal met verschillende voorstellen om uit te kiezen. Daarnaast kijkt een bureau ook naar wat de concurrentie doet, of namen en stijlen al gedeponeerd zijn of elders worden gebruikt zodat jij altijd een uniek resultaat hebt dat werkt voor jou en je klanten.

Het kostenplaatje

Huisstijl ontwerpen uitbesteden kost geld. Daar krijg je kwaliteit voor terug. Daarnaast is het een illusie om te denken dat zelf ontwerpen niks kost. Het is geen direct geld uit je broekzak, maar als je de uren rekent die jij niet kunt declareren omdat je met ontwerpen bezig bent, dan kost zelf ontwerpen wel degelijk geld en is uitbesteden bij Okaia goedkoper. 

admin

Reacties zijn gesloten.