Is voor payroll in België kiezen verstandig?

Is voor payroll in België kiezen verstandig?

Wellicht heeft u al eens van payroll België gehoord en twijfelt u of dat iets voor uw bedrijf is. Om daar goed over te kunnen oordelen, zal u eerst precies moeten weten wat payroll in België inhoudt. Wanneer er sprake is van payrolling, dan zal u een werknemer niet direct in dienst nemen. In plaats daarvan zal de werknemer in dienst komen van het bedrijf dat payroll in België aanbiedt. Dat kan u een hoop werk schelen. Hieronder zullen we dieper op de voordelen van een dergelijke constructie ingaan. Zo weet u na het lezen van dit artikel of payroll in België iets voor u is.

De loonadministratie wordt eenvoudiger

Een goede reden om voor payroll te kiezen, is vanwege het feit dat uw loonadministratie eenvoudiger wordt. Die administratie dient u namelijk niet langer te verzorgen, aangezien u op papier niet de werkgever bent. De werknemer gaat een arbeidscontract aan met het payrollbedrijf en dat bedrijf verzorgt dan ook de loonadministratie. Uiteraard doet het bedrijf dit niet geheel kosteloos en zullen de kosten bij uw bedrijf in rekening gebracht worden. Bovendien wil de aanbieder van payroll in België ook winst behalen en komt er dus een kleine toeslag bovenop de kosten. Toch kan dit zeker de moeite waard zijn, gezien u veel minder tijd aan loonadministratie kwijt bent.

De aanbieder van payroll in België bepaalt de arbeidsvoorwaarden

Kiest u ervoor om een payroll-bedrijf in te schakelen, dan dient u zelf op zoek te gaan naar geschikte werknemers. Vervolgens zal de werknemer een contract tekenen bij het payrollbedrijf. De arbeidsvoorwaarden worden uiteindelijk dan ook bepaald door dit bedrijf. Dat kan u opnieuw ontzorgen, gezien u nu niet langer zelf een contract dient op te stellen. Wél heeft u nu minder controle over de voorwaarden en kan dat als een nadeel gezien worden. Overigens is het met payroll in België ook eenvoudiger om een dienstverband te beëindigen. Voor de werkgever is dat meestal voordelig. Zo zit u immers minder snel aan een langdurig contract vast.

Men is vaak goed verzekerd

Nog een groot voordeel van het inschakelen van een payroll-bedrijf, is dat zij doorgaans goed zijn verzekerd. Ook dat zijn zaken die u anders goed geregeld zou moeten hebben. Overigens is het wel van belang dat u goed nagaat welke verantwoordelijkheden u draagt. Dat kan namelijk per payroll-bedrijf verschillen. Hetzelfde geldt voor de toeslag die u betaalt voor payroll in België. Om die reden is het aan te raden om u goed in de verschillende aanbieders te verdiepen. Daarbij adviseren wij u om niet alleen naar de prijs te kijken, maar vooral naar de betrouwbaarheid. Zeker als u naar een langdurige samenwerking streeft, is dat zeer belangrijk.

Bent u benieuwd naar welke bedrijven payroll diensten in België aanbieden? Dan is een simpele zoekopdracht in de zoekmachine van Google vaak al voldoende. Het enige dat u dan nog resteert, is het vergelijken van de verschillende aanbieders. Dat doet u weer eenvoudig door de websites te vergelijken en eventuele recensies door te nemen.

Meer informatie vindt u op Payroll-professionals.be.

admin

Reacties zijn gesloten.