Je bedrijf vergroenen? Bekijk deze praktische tips

Je bedrijf vergroenen? Bekijk deze praktische tips

Wil je bedrijf vergroenen? Dan is het goed om verder te kijken dan maatregelen zoals het installeren van zonnepanelen of het isoleren van je bedrijfspand. Natuurlijk zijn dat goede maatregelen, maar je kunt je bedrijf ook letterlijk vergroenen. Dus met groen. In dit artikel delen we hiervoor een aantal praktische tips met je.

Laat een plantenwand plaatsen

Een plantenwand brengt je muur tot leven. En het mooie is dat je er nauwelijks naar om hoeft te kijken. Een professionele plantenwand kan namelijk worden uitgerust met een systeem waarmee er automatisch water kan worden gegeven. Op die manier hoef je alleen het groen zelf nog wat bij te houden.

De voordelen van een plantenland zijn divers, bijvoorbeeld:

  • De planten zorgen voor een gezondere lucht in je bedrijf
  • Een groene werkomgeving reduceert stress
  • Groen zorgt voor meer creativiteit

Redenen genoeg dus om te investeren in een groene plantenwand.

Laat een bedrijfstuin aanleggen

Een bedrijfstuin maakt het bedrijf niet alleen leuk om te werken, maar zorgt ook voor ontspanning tijdens de pauze. Wanneer je bijvoorbeeld voor looppaden zorgt en picknickbanken laat plaatsen, kan het personeel heerlijk van de groene omgeving genieten.

Over de onderhoudskosten hoef je geen zorgen te maken. Door een mix van de juiste beplanting te kiezen kun je het onderhoud namelijk binnen de perken houden. Wat je ook nog zou kunnen doen, is dat je het personeel vraagt om de tuin te onderhouden. Natuurlijk op vrijwillige basis en onder werktijd. Het is een leuke manier om de binding tussen het personeel te versterken.

Interieurbeplanting

Naast de plantenwanden die we zojuist hebben besproken kun je er natuurlijk ook voor kiezen om je bedrijf op andere manieren te vergroenen. Bijvoorbeeld met interieurbeplanting. Het voordeel van interieurbeplanting is dat het relatief goedkoop is. Verder is het mogelijk om de beplanting eenvoudig te verwisselen. 

Advies op maat

Wil je advies op maat ontvangen over hoe je jouw bedrijf kunt vergroenen? Benader dan een hovenier die zakelijke hoveniersdiensten aanbiedt. Een goede hovenier kan je ook adviseren over de boekhoudtechnische mogelijkheden om de bedrijfstuin bijvoorbeeld versneld af te schrijven.

admin

Reacties zijn gesloten.