Kan een bureaustoel rugklachten veroorzaken?

Kan een bureaustoel rugklachten veroorzaken?

In deze tijd komen rugklachten meer voor. Dit komt omdat we massaal thuiswerken zonder de perfecte hulp als een bureaustoel waarbij de ergonomie goed uitgedacht is. Hoewel er via de werkgever vaak aanspraak op een dergelijke stoel gemaakt kan worden doen we dit helaas te weinig. Er komen hierdoor steeds vaker rugklachten voor door thuiswerken.

De bureaustoel ergonomie is een belangrijk onderdeel om klachten te kunnen voorkomen. Van rugklachten tot nek en schouderklachten. Over de zithouding van de stoel is dan ook goed nagedacht. Waarbij je er ook veel gemakkelijker uit kunt stappen of in kunt draaien.

Zeker als het om thuiswerken gaat is het heel belangrijk dat je de juiste stoel hebt. Een bureaustoel of kruk is absoluut slecht voor de rug en andere lichaamsdelen. En op de bank werken is helemaal een no-go omdat je daarop ingekrompen aan het werk bent.

Een bureaustoel ergonomie met actieve zithouding.

Een actieve zithouding betekent dat je recht, ontspannen en heel comfortabel op een stoel kunt zitten. Bij een goede bureaustoel die je helemaal naar het lichaam kan instellen is dit geen probleem. Daarom raden wij een ergonomische bureaustoel aan.

Omdat de stoel het lichaam in de juiste positie plaatst komt het vaak voor dat een computer beeldscherm of laptop te laag op een tafel of bureau staat. Het is dan ook aan te raden dat je voor een beeldscherm of laptop verhoger kiest.

Vaak kun je deze via de werkgever verkrijgen, die er eveneens voor moet zorgen dat je veilig en op de juiste manier kunt werken. Hier zijn vaak goede regelingen voor te treffen en in gesprek gaan hierover is dan ook geen enkel probleem.

Voorkom rugklachten, kies de juiste bureaustoel

Door de verkeerde zithouding zijn aanhoudende rugklachten een toenemend probleem bij thuiswerken Nederland. Maar gelukkig is daar wel wat aan te doen met een goede stoel en goede werkplek. Hoe langer je de rugklachten behoud hoe ernstiger ze kunnen worden.
Met een ergonomische bureaustoel is hieraan gedacht en zullen veel van deze klachten verleden tijd zijn. Zo kun je de rugleuning tot de zithoogte en de draai volledig naar wens aanpassen.

admin

Reacties zijn gesloten.