Lokale SEO: wat is het en waarom is het belangrijk?

Lokale SEO: wat is het en waarom is het belangrijk?

Als jij je een beetje hebt verdiept in de laatste SEO trends en ontwikkelingen, dan ben je de term lokale SEO vast tegengekomen. SEO is de afkorting voor Search Engine Optimisation (zoekmachine optimalisatie) wat een overkoepelende term is voor alle werkzaamheden aan je website die specifiek gedoeld zijn op het verkrijgen van een betere positie in de zoekmachine resultaten. Werk je aan lokale zoekmachine optimalisatie, dan voer je deze werkzaamheden uit door je te richten op een geografische locatie. Hier lees je over lokale SEO, over wat het is en waarom het belangrijk is.

Wat is lokale SEO?

Zoekmachine optimalisatie is een zeer breed begrip. Het is een verzameling van methoden die je kunt toepassen om je pagina’s hoger in de zoekmachine resultaten te krijgen. Bij lokale SEO worden die werkzaamheden toegespitst op een bepaalde locatie. Een goed voorbeeld hiervan is het verwerken van zoekwoorden in je pagina’s. Stel, je hebt een bloemenzaak in Zaandam en dat is ook je werkgebied. Dan kies je zoekwoorden uit met Zaandam er in om alleen bezoekers aan te trekken die ook echt in jouw werkgebied naar bloemen zoeken. Zo zijn er een aantal manieren waarop je je website kunt richten alleen op klanten in je eigen regio.

Aandacht besteden aan lokale SEO is om verschillende redenen belangrijk.

1.      Je bereikt een specifieke doelgroep

Als jij een bloemenzaak in Zaandam hebt en je richt je alleen op klanten in Zaandam en omgeving, dan heb je weinig aan een bezoeker die bloemen nodig heeft in Groningen. Door je pagina’s in te richten zodat ze alleen internet gebruikers aantrekken die in Zaandam aan het zoeken zijn, bereik je een specifieke doelgroep. Daarbij zijn dit allen mensen die al interesse hebben in je product én die in je regio aanwezig zijn. De kans op een klant is dan veel groter.

2.      Het speelt in op Voice Search

Steeds meer zoekopdrachten worden uitgevoerd door middel van Voice Search. Er worden systemen aangeboden voor in huis waar je slimme apparaten op aan kunt sluiten die volledig werken met gesproken opdrachten. In de Verenigde Staten wordt al meer gezocht met Voice Search dan met getypte zoekopdrachten. Veel van deze gesproken opdrachten zijn lokaal. Een goed voorbeeld is: “Wat is een goede bloemenzaak in Zaandam?” Door aan lokale SEO te werken, is jouw bloemenzaak dan degene die als eerste naar voren wordt gebracht.

3.      Hoger in de zoekmachine resultaten

Een laatste reden waarom lokale SEO belangrijk is, is omdat Google daar waarde aan hecht. Zij willen hun klanten zo goed mogelijk helpen door een reeks resultaten aan te bieden die niet alleen aansluiten bij de zoekopdracht, maar die ook zo exact mogelijk weergeven wat de gebruiker zoekt. Hoe specifieker, hoe beter en met lokale SEO richt je je op een specifiek publiek. Met jouw pagina wordt de bezoeker dus goed geholpen en dat ziet Google. Dat resulteert in een hogere positie in de zoekmachine resultaten. Wacht dan ook niet langer en schakel een specialist in zoals Dok Online.

admin

Reacties zijn gesloten.