Sedum dak prijs

Sedum dak prijs

Wil jij je bijdrage leveren aan het verduurzamen van onze maatschappij? En zit jij erover na te denken om een sedum dak aan te leggen? Wat goed! We kunnen ons heel goed voorstellen waarom je dat zou willen. Het brengt immers veel voordelen met zich mee die goed zijn voor onze maatschappij en natuur. Dat niet alleen: het is ook nog eens voordelig voor jouw portemonnee. Niet zo gek dat je hierover nadenkt dus. Maar de aanleg van een groene oase boven je hoofd gebeurt niet zomaar. Net zoals veel dingen in het leven kost dit ook geld. Dat is helaas de realiteit. Maar dat mag de pret niet drukken! Wil jij meer te weten komen over de sedum dak prijs? Lees dan gauw verder. 

Gemiddelde prijs sedum dak

Zoals je misschien wel weet groeien er op een sedum dak vetplantjes. De prijs van een sedum dak is lager in vergelijking met een intensief groen dak. Deze vetplantjes (sedum) vragen namelijk weinig aanpassingen aan het dak en onderhoud. Hierdoor zijn de kosten dus lager. Maar hoeveel kost het dan precies? De gemiddelde sedum dak prijs ligt tussen de €45 en €100 per m². Dit is inclusief aanleg maar exclusief btw. Wat betreft onderhoud is er slechts twee keer per jaar bemesting nodig. Dit hoeft dus niet gigantisch veel te kosten.

Wat bepaalt de sedum dak prijs?

De kosten voor de aanleg worden door verschillende factoren bepaald. Het overgrote deel zijn de materiaalkosten. Zo heb je bijvoorbeeld sedumdak cassettes nodig om de vetplantjes te laten groeien. Dit zijn een soort van plantenbakken. Dan heb je ook nog de arbeids- en voorrijkosten. Het moet immers worden aangelegd. Als je in staat bent om zelf het dak aan te leggen, kun je uiteraard hierop besparen. Ook heb je nog te maken met de afvoerkosten. Dan zijn er nog andere zaken waar je goed over moet nadenken. Deze kunnen namelijk ook invloed hebben op de kosten. 

1. Isolatie

Zoals je misschien wel weet, hebben de planten een isolerende werking op je huis. Het is moeilijk om een isolatiewaarde toe te kennen, maar het is duidelijk dat het als een warmtegeleider werkt. Dit betekent: warmer in de winter en koeler in de zomer. Dat wil niet zeggen dat je eigen dakisolatie overbodig is geworden. Je hebt dit nog steeds nodig. Daarom is het nu ook een goed moment om na te gaan of deze isolatie nog voldoet. Je bent nu toch met je dak bezig! Zonde om na de aanleg van je sedum dak erachter te komen dat je je dakisolatie moet vervangen toch? De gemiddelde sedum dak prijs van isolatiemateriaal is €45 per m². 

2. EPDM dakbedekking

Het wordt geadviseerd een EPDM dakbedekking te hebben voor de aanleg van een groendak. Dit minimaliseert bijvoorbeeld de kans op lekkages. Heb je dit al? Laat het controleren door een expert of het nog voldoende functioneert. Is dit niet het geval? Dan zijn de aanlegkosten voor deze bedekking gemiddeld €66 per m². 

Nu heb je meer informatie over de sedum dak prijs gelezen en weet je wat je te wachten staat wanneer je een sedumdak bestellen gaat! 

admin

Reacties zijn gesloten.