Technieken die elke Excel-gebruiker zou moeten kennen

Technieken die elke Excel-gebruiker zou moeten kennen

Inleiding: Waarom u Excel moet kennen

Microsoft Excel is een spreadsheetprogramma waarmee u gegevensanalyse en gegevensverwerkingstaken kunt uitvoeren. Het werd voor het eerst vrijgegeven aan het publiek in 1985 en is sindsdien een van de meest gebruikte stukjes software geworden.

Excel is een krachtig hulpmiddel dat voor een breed scala aan taken kan worden gebruikt, zoals:

-Gegevensverzameling: u kunt het gebruiken om uw onbewerkte gegevens te ordenen en op te slaan. Als uw bedrijf bijvoorbeeld wil weten hoeveel klanten u elke maand aantrekt, typt u deze informatie in een Excel-spreadsheet.

-Gegevensanalyse: u kunt de ingebouwde hulpprogramma’s van Excel gebruiken (samen met andere hulpprogramma’s van derden) om uw gegevens te analyseren en er inzichten over te krijgen. Als we bijvoorbeeld willen weten in welke evenementen onze klanten ge├»nteresseerd zijn, zodat we ze kunnen aanbieden

Excel Tips en trucs voor gegevensanalyse

Naarmate Excel blijft evolueren, neemt de behoefte aan mensen die er goed mee zijn toe. Er zijn veel tips en trucs die u kunnen helpen een Excel-professional te worden.

Enkele van de meest bruikbare zijn:

– Weten hoe u alle functies in Excel moet gebruiken

– Juiste opmaak van informatie in een tabel of grafiek

– Uw cellen aanpassen om gegevens sneller te filteren

Excel-formules die goed zijn om te weten

Een lijst met formules die in Excel kunnen worden gebruikt

Gegevensgestuurde beslissingen worden een noodzaak in de moderne wereld. Zeker met de opkomst van slimme algoritmen en machine learning is het onmogelijk om een beslissing te nemen zonder enige back-up van data. Maar wat gebeurt er als u een dataset moet analyseren die te groot is voor Excel?

#2: SOMMEN()

De functie SUMIFS() helpt u gegevens samen te voegen op basis van de criteria die u opgeeft. U kunt indien nodig ook jokertekens gebruiken in uw criteria, zodat bijvoorbeeld ‘Excel-formules’ overeenkomt met ‘Excel-formules 2016’.

#3: INDEX() OVEREENKOMST()

Met de functie INDEX() MATCH() kunt u cellen selecteren op basis van hun positie ten opzichte van andere cellen. Dit betekent

Moeilijk?

Ga dan eens op zoek naar een paar lessen Excel volgen. Dit kan bijvoorbeeld voor een goede prijs bij Westhaghe

admin

Reacties zijn gesloten.