Tips bij interim opdrachten vinden

Tips bij interim opdrachten vinden

Het vinden van interessante interim opdrachten kan soms best wel lastig zijn. Hoewel er veel opdrachten beschikbaar zijn, zijn er ook vaak veel gegadigden die zich aanmelden voor dezelfde klus. Dat maakt dat je mag zorgen dat je er positief uitspringt als je je aanmeldt voor een nieuwe klus. In dit artikel gaan we in op de mogelijkheden om de juiste jobs makkelijk te vinden. Met deze tips kun je gerichter zoeken naar interim opdrachten en jezelf beter presenteren aan potentiële opdrachtgevers. Het is belangrijk om proactief te zijn en jezelf te blijven ontwikkelen om aantrekkelijk te blijven voor opdrachtgevers. Na het lezen heb jij helemaal weer zin om acquisitie te plegen en te gaan werven voor nieuwe mogelijkheden.

Kies een niche en wees proactief

Bij interim opdrachten is het handig om jezelf te presenteren als een specialist op een bepaald gebied. We raden je aan om echt een niche te bepalen. Identificeer het specifieke gebied waarin je expertise hebt en waarin je wilt werken als professional. Dit zal helpen om gerichter te zoeken naar opdrachten die bij jouw ervaring en vaardigheden passen.

Wees proactief en wacht niet af tot opdrachtgevers jou benaderen, maar benader zelf potentiële opdrachtgevers. Zoek naar organisaties die mogelijk behoefte hebben aan ondersteuning en stuur hen een gerichte e-mail of bel hen op. Daarmee laat je zien dat je daadwerkelijk interesse hebt en dat je een gemotiveerde kracht bent.

Interim opdrachten met een sterk cv en aanbevelingen

Met een sterk cv en een krachtig profiel maak je de grootste kans op het binnenhalen van interim opdrachten. Zorg ervoor dat je een professioneel en overtuigend cv hebt en dat je online profiel goed is ingevuld en up-to-date is. Laat zien wat jouw specifieke vaardigheden en expertise zijn en waarom jij de ideale kandidaat bent voor de job. Vraag altijd om aanbevelingen van je eerdere opdrachtgevers. Als je een klus succesvol hebt afgerond, vraag dan om aanbevelingen en referenties van je opdrachtgever. Dit kan helpen bij het vinden van nieuwe uitdagingen en het opbouwen van een sterke reputatie als professional.

Bouw een stevig netwerk

Als je veel mensen kent is dat erg handig als je op zoek bent naar interim opdrachten. Bouw daarom een sterk netwerk op van collega’s, klanten en andere professionals in jouw vakgebied. Gebruik LinkedIn om je netwerk uit te breiden en aanwezig te zijn op relevante evenementen en bijeenkomsten. Hoe meer je van jezelf laat zien, hoe beter het is. 

Interim opdrachten via een bureau

Bij het vinden van interim opdrachten kun je gebruik maken van interim bureaus.  Schrijf je in bij interim bureaus die bemiddelen tussen interim professionals en opdrachtgevers. Geef duidelijk aan wat voor soort job je zoekt en zorg ervoor dat je profiel goed aansluit bij de wensen van de opdrachtgevers. Wees daarbij flexibel. Als interim professional moet je vaak snel kunnen schakelen en je aanpassen aan nieuwe situaties. Wees bereid om te reizen en om opdrachten aan te nemen die wellicht niet helemaal binnen jouw expertisegebied vallen, maar waarvoor je wel de nodige kennis en ervaring hebt.

admin

Reacties zijn gesloten.