Tips om je e-mail veilig te houden

Tips om je e-mail veilig te houden

E-mail is een belangrijk communicatiemiddel voor ons. Het is echter ook een gewild doelwit voor internetcriminelen dus je moet er voor zorgen dat je veilig mailt. Een hacker kan toegang krijgen tot vertrouwelijke informatie of je e-mails gebruiken om spam te versturen. Daarom is het belangrijk om te weten hoe je je e-mail veilig kan houden.

In deze blog geven we je 5 tips om je e-mail veilig te houden en te beschermen tegen internetcriminelen.

Gebruik sterke wachtwoorden

Gebruik wachtwoorden die bestaan uit minimaal 8 tekens met een combinatie van letters, cijfers en symbolen. Gebruik ook nooit hetzelfde wachtwoord voor meerdere accounts en wijzig je wachtwoorden regelmatig.

Wees waakzaam bij het openen van e-mails

Open geen e-mails van onbekende afzenders en klik niet op links of bijlagen als je niet zeker weet waar ze vandaan komen. Het is ook verstandig om e-mails te scannen op virussen en malware voordat je ze opent.

Bescherm je persoonlijke informatie

Deel je persoonlijke informatie niet in e-mails, zoals je creditcardgegevens of burgerservicenummer. Cybercriminelen kunnen deze informatie gebruiken om toegang te krijgen tot je accounts of om identiteitsfraude te plegen.

Gebruik een beveiligde verbinding

Zorg ervoor dat je een beveiligde verbinding gebruikt wanneer je e-mails verstuurt en ontvangt. Dit kun je doen door gebruik te maken van een VPN of door HTTPS te gebruiken. Een beveiligde verbinding zorgt ervoor dat je e-mail niet kan worden onderschept door hackers.

Gebruik software die e-mail encryptie biedt: Encryptie zorgt ervoor dat je e-mail wordt versleuteld en alleen kan worden gelezen door de ontvanger. Het biedt extra beveiliging voor je e-mails en beschermt je tegen hackers die je e-mails willen onderscheppen.

Het beveiligen van je e-mail is belangrijk om jezelf te beschermen tegen internetcriminelen. Door deze tips te volgen, kun je je e-mail veiliger maken en de kans verkleinen dat je slachtoffer wordt van een cyberaanval. Vergeet niet om je wachtwoorden regelmatig te wijzigen en wees alert bij het openen van e-mails van onbekende afzenders. Met deze tips kun je met een gerust hart je e-mails blijven versturen en ontvangen.

Meer lezen over hoe jij veilig kunt mailen, kijk dan op Bastion 365.

admin

Reacties zijn gesloten.