Triggeren van impulsaankopen

Triggeren van impulsaankopen

Ben je in het bezit van je eigen winkel en wil je de winkel verbeteren zodat je wat extra omzet kan genereren door het triggeren van impulsaankopen? Hier moet namelijk vooraf goed over nagedacht worden. We geven in dit artikel een aantal tips hoe deze getriggerd kunnen worden.

Juiste locatie vinden voor de impulsaankopen

Om impulsaankopen te kunnen triggeren is het belangrijk om de juiste locatie hiervoor te vinden. Niet iedereen gaat met dezelfde gedachte winkelen. Daarom is het belangrijk dat de impulsaankopen getriggerd kunnen worden op een plek waar iedereen ook daadwerkelijk voorbij komt. Een goed voorbeeld hiervan is net voor de kassa. Daar staat iedereen toch in de rij, waardoor ze even moeten wachten. Hierdoor kunnen de klanten de producten bekijken en overwegen of het daadwerkelijk willen meenemen. Vooral als het voor een koopje is dan kan men vaak het niet laten om dit te laten liggen.

Het kiezen van de juiste producten

Bij impulsaankopen is het belangrijk dat de producten regelmatig worden aangepast. Als het telkens dezelfde producten zijn wordt het niet meer als een koopje gezien en worden ze niet meer getriggerd. Daarbij is het ook belangrijk om niet teveel producten weg te leggen, waardoor er keuzestress zou kunnen ontstaan. Wil je bijvoorbeeld drinken verkopen dan is het belangrijk dat je niet twee dezelfde drankjes van verschillende merken daar plaatst, dit kan namelijk voor keuzestress zorgen. Keuzestress is niet goed, want hierdoor kan de klant te lang nadenken en uiteindelijk afhaken.

Zorg ervoor dat de producten opvallen

Het kiezen van de juiste locatie voor je impulsaankopen is 1 ding, maar ze moeten daarnaast ook nog eens opvallen. Is het een actie dan kun je er ook voor kiezen dit nog duidelijker naar voren te brengen met behulp van displays van POS Factory. Hierop kan bijvoorbeeld het kortingspercentage of het kortingsbedrag op worden geplaatst. Koopjes wil men vaak niet mislopen en de display zorgt ervoor dat de korting nadrukkelijk naar voren komt.

admin

Reacties zijn gesloten.