Uw nieuwe bedrijfsauto verzekeren? Volg dan deze stappen!

Uw nieuwe bedrijfsauto verzekeren? Volg dan deze stappen!

Gaat u een nieuwe bedrijfsauto verzekeren? Dan zult u er rekening mee moeten houden dat er best een aantal aandachtspunten bestaan waar u rekening mee zult willen en moeten houden. Het verzekeren van een bedrijfsauto is tegenwoordig op de meest uiteenlopende manieren mogelijk. Welke van deze verschillende opties nu precies voor uw bedrijf het interessantste zijn is afhankelijk van situatie tot situatie. Bent u ook benieuwd naar de manier waarop u, uw bedrijfsauto nu precies het beste kunt laten verzekeren? Dan kunnen we u alleen maar aanraden om zeker rekening te houden met de inhoud van deze pagina!

            1.) Hoeveel heeft uw nieuwe bedrijfsauto precies gekost?

Een eerste aandachtspunt bij een bedrijfsauto verzekeren heeft te maken met de waarde waar het voertuig over beschikt. Logischerwijs moet er wat dit betreft ook rekening worden gehouden met het verschil tussen een gloednieuwe bedrijfsauto enerzijds en een tweedehands exemplaar anderzijds. De hoogte van de aankoopprijs zal in de praktijk reeds voor een groot deel bepalend zijn voor het feit of u bijvoorbeeld genoegen kunt nemen met een gewone WA-verzekering of u toch maar beter kunt kiezen voor een meer uitgebreid alternatief.

Niet alleen de aankoopwaarde van de bedrijfsauto is bepalend voor het soort bedrijfsautoverzekering die zal worden afgesloten. U moet namelijk ook kijken naar de manier waarop het voertuig is aangekocht. Heeft u deze namelijk uit de hand betaald of er werd ervoor gekozen om een lening af te sluiten? Voor bedrijfsvoertuigen geldt bovendien dat er in de praktijk ook vaak wordt gekozen voor een zogenaamde leasing. In het bijzonder in dit laatste geval kan dit een directe impact hebben op de manier waarop de bedrijfsauto moet worden verzekerd. Voor leasingvoertuigen geldt namelijk dat er in het merendeel van de gevallen een verplichting geldt voor het afsluiten van een volledige casco of allrisk autoverzekering.

Ontdek hier het verschil tussen nieuwwaarde, aankoopwaarde en dagwaarde!

            2.) Hoeveel kilometers gaat u afleggen met uw bedrijfsauto?

Een tweede punt welke bepalend is voor het type bedrijfsautoverzekering die u gaat afsluiten heeft te maken met het aantal kilometers welke u gaat afleggen met het voertuig in kwestie. Voor een bedrijfsauto verzekeren geldt uiteraard dat er hier extra goed rekening mee dient te worden gehouden. Het verzekeren van een standaard personenauto is wat dit betreft veel eenvoudiger omdat er doorgaans heel wat minder kilometers mee wordt afgelegd. Voor een bedrijfsauto geldt echter al snel dat ze elke dag op de weg zal zijn terug te vinden. Het louter en alleen WA-verzekeren van een bedrijfsauto is dan ook iets wat in de praktijk niet zo vaak gebeurt. Toch kan dit voor oudere voertuigen wel degelijk nog altijd interessant zijn.

In ieder geval, voor een bedrijfsauto verzekeren geldt in de praktijk dat het altijd de moeite waard is om even stil te blijven staan bij het aantal kilometers die afgelegd zullen worden. Bent u een bedrijf die uitsluitend binnen een bepaalde regio actief is of levert u bijvoorbeeld producten of diensten in het hele land? Dan spreekt het voor zich dat ook dit een bepaalde impact kan hebben op het type bedrijfsautoverzekering waar u voor zult willen kiezen. In ieder geval, bij een bedrijfsauto verzekeren dient er in de praktijk ook altijd rekening te worden gehouden met het aantal kilometers welke u verwacht af te zullen leggen.

            3.) Het bepalen van het eigen risico voor uw bedrijfsautoverzekering

Bij een bedrijfsauto verzekeren zal er u ook altijd worden gevraagd naar het eigen risico dat u wenst te betalen. Wat dit betreft gaan menig aantal mensen er in de praktijk vanuit dat het standaard eigen risico vastgesteld is en bijgevolg niet kan worden aangepast. Dat is echter helemaal niet correct, integendeel. Uiteraard is het zo dat verzekeraars zich op vlak van het eigen risico moeten houden aan bepaalde voorschriften of limieten, maar daar staat tegenover dat het standaard eigen risico dus wel degelijk naar wens kan worden bijgestuurd. Het vrijwillig verhogen van het eigen risico bij een bedrijfsauto verzekeren kan er in de praktijk zomaar voor zorgen dat u kunt rekenen op een echt interessant premievoordeel.

            4.) Mogelijke extra interessante dekkingen

Het loont naast bovenstaande bij een bedrijfsauto verzekeren ook altijd de moeite om u even te verdiepen in de mogelijke, extra dekkingen die voor u nog interessant kunnen zijn. Zoals eerder reeds aangegeven spreekt het voor zich dat het merendeel van de bedrijfsauto’s heel wat kilometers afleggen. Bovendien overbruggen ze ook vaak een meer dan behoorlijke afstand. Dit alles zorgt ervoor dat het bijvoorbeeld de moeite waard kan zijn om een zogenaamde bijstandsverzekering af te sluiten. Het gaat hierbij om een dekking die bijstand verleent op het ogenblik dat u onderweg met pech wordt geconfronteerd. Heel wat bedrijven kiezen er bij een bedrijfsauto verzekeren voor om ook deze dekking toe te laten voegen.

Het spreekt voor zich dat de bovenstaande extra dekking niet de enige is waarvoor u kunt kiezen. Daarnaast is het namelijk eveneens zo dat u bijvoorbeeld nog een bestuurdersverzekering kunt laten toevoegen. In dit geval worden verschillende medische letsels die opgelopen kunnen worden bij een (zwaar) ongeval eveneens gedekt. Let wel, des te meer dekkingen u gaat afsluiten, des te hoger uiteraard de kosten zullen uitvallen.

Past uw huidige dekkingsvorm nog bij uw auto?

            Tip! De premie van uw bedrijfsautoverzekering is een bedrijfskost!

De informatie die we hebben aangegeven op deze pagina zal u in de praktijk absoluut kunnen helpen voor wat het optimaal verzekeren van uw bedrijfsauto betreft. Dit gezegd hebbende is het zo dat er door bedrijven nog kan worden gerekend op een ander voordeel. Niet alleen de aankoop van uw bedrijfsauto is namelijk een investering die in het bedrijf kan worden ingebracht. Het spreekt voor zich dat dit eveneens geldt voor alle andere kosten die betrekking hebben tot uw bedrijfsauto. De premie welke u voor uw bedrijfsauto verzekeren moet betalen is dan ook perfect in te brengen als bedrijfskost. Dit zorgt ervoor dat ze voor u als bedrijf kan worden afgetrokken van de mogelijke belastingen die u zult moeten betalen. Dit is voor menig aantal ondernemingen in de praktijk een uitstekende reden om voor hun bedrijfsauto verzekeren alsnog te kijken in de richting van een allrisk autoverzekering.

 

admin

Reacties zijn gesloten.