Wat kan een accountant allemaal voor je bedrijf betekenen?

Wat kan een accountant allemaal voor je bedrijf betekenen?

Iedereen heeft wel eens van een accountant gehoord of er zelfs mee te maken gehad, of het nu particulier of in het bedrijfsleven gaat. Een account is iemand met uitstekende kennis op het gebied van financiën die veelal bedrijven controleert met de jaarrekeningen en over meerdere zakken passend advies kan geven. Er zijn in Nederland veel bedrijven die zich hierin hebben gespecialiseerd, waarom Doomen & Quist. Wat kunnen deze accountancy bedrijven nog meer voor je betekenen?

Tax en/of fiscale planning

Bedrijven willen tegenwoordig steeds vaker hun bedrijf beter laten renderen en optimaliseren door gebruik te maken van alle geldende wet- en regelgeving. Dit kunnen ze doen door verder te kijken dan alleen de verplichtingen zoals de jaarrekening, BTW, ib etc. De kans is erg klein dat ondernemers hier zelf de nodige kennis voor hebben, het is immers zeer lastige materie en het vergt veel ervaring en kennis om hier een goede planning in te maken.

Adviezen op financieel en strategisch gebied

De financiën is natuurlijk een cruciaal onderwerp voor ondernemers, financieel advies door mensen die er verstand van hebben is dan ook vaak nodig of gewenst. Een accountant kan je onder andere adviseren over de volgende onderwerpen:

  • Het zoeken naar besparingsmogelijkheden.
  • Advies over pensioenregelingen
  • Advies over arbeidsrecht
  • Het zien van groeikansen
  • Het doorrekening van gemaakte investeringen
  • Advies over een kredietaanvraag
  • Een omzet- en winstprognose maken waaruit de accountant kan zien hoeveel omzet en winst je kan verwachten.

Herfinancieringen of leningen

Een accountant is natuurlijk een expert op het gebied van financiën, daarom zijn ze die aangewezen personen om ondernemingen te helpen om op een verantwoorde manier financieringen aan te trekken. Dit kan op meerdere manieren gebeuren, bijvoorbeeld via een crowdfunding, banklening of misschien zelfs een combinatie van beide.

Debiteurenbeheer

Niet betalende klanten is voor iedere ondernemer een doorn in het oog, debiteurenbeheer kan hier aan bijdragen. Bij debiteurenbeheer voert men handelingen uit om ervoor te zorgen dat openstaande rekeningen zo snel mogelijk betaald worden. Kleine bedrijven kunnen dit vaak nog prima zelf doen, echter is het voor middel of grote bedrijven aangeraden om dit extern te laten doen.

admin

Reacties zijn gesloten.