Wat zijn glas-glas zonnepanelen?

Wat zijn glas-glas zonnepanelen?

Wanneer je besluit om zonnepanelen te gaan nemen, is het belangrijk om stil te staan naar de verschillende soorten zonnepanelen. Zonnepanelen zijn er in verschillende vormen en maten. Maar wat is nou het verschil tussen glas-glas zonnepanelen en overige varianten? Het is immers wel een grote investering die je voor je bedrijf doet en daarom is het zaak dat jij je hierin goed verdiept. In deze blog leggen we de verschillen uit en wat de voordelen van Glas-glas zonnepanelen zijn. Lees snel meer!

Verschillende soorten zonnepanelen

Zoals het je waarschijnlijk al is opgevallen, zijn er verschillende soorten zonnepanelen. Denk bijvoorbeeld aan de zeer dunne varianten of wellicht heb je ook wel eens blauwe en zwarte zonnepanelen gezien. 

Over het algemeen zijn er vier verschillende zonnepanelen beschikbaar: monokristallijn, polykristallijn, amorf en Glas-glas zonnepanelen. Laat je daarom altijd goed informeren over de voordelen en nadelen van deze varianten.

Glas-glas zonnepanelen: de voordelen

Zonnepanelen zijn niet voordelig. Daarom wil je natuurlijk voor de beste panelen kiezen. De Glas-glas zonnepanelen hebben enorm veel voordelen ten opzichte van andere varianten. Hieronder noemen we drie belangrijke voordelen:

  1. Hogere rendement. Wist je dat de Glas-glas zonnepanelen een opbrengst garanderen van maar liefst 25% boven de industrienorm? Deze panelen leveren dus aanzienlijk meer stroom op. Hierdoor bespaar je meer energiekosten en heb je een snellere terugverdientijd.
  2. 30 jaar garantie. Bij het aanschaffen van deze zonnepanelen krijg je maar liefst 30 jaar productgarantie en 30 jaar vermogensgarantie. Dit is veel langer dan bij andere zonnepanelen. Een investering met zekerheid.
  3. Goed bestand tegen weersinvloeden. Deze panelen hebben een langere levensduur ten opzichte van andere varianten. De achterkant is voorzien van een achterzijde van glas in plaats van een kunststof achterzijde. Hierdoor kan er geen vocht binnendringen en zijn ze bestendig tegen extreme weersomstandigheden. 

Wil jij binnenkort zonnepanelen aanschaffen of leasen? Dan zal je de Glas-glas zonnepanelen zeker moeten overwegen!

admin

Reacties zijn gesloten.