Welke printer moet je kiezen?

Welke printer moet je kiezen?

Ben je op zoek naar een nieuwe printer voor op kantoor? Dan wordt hoogstwaarschijnlijk overspoeld met de verschillende mogelijkheden in printers. Welke printer is nu het meest geschikt voor bij jullie op kantoor? In dit artikel vertellen we er meer over.

Wel of geen kleurenprinter?

Moet jij bedrijf wel of niet in kleur kunnen printen? Dat is eigenlijk de eerste vraag die gesteld moet worden bij het kiezen van een nieuwe printer. Gaan jullie vaak op afspraak waarbij jullie een rapport of iets dergelijks presenteren? Dan is het wel zo verstandig om te kiezen voor een kleurenprinter. Want een rapport in zwart wit geeft vaak ook al een minder signaal af dan een rapport dat in kleur op mooi papier is uitgeprint. Het kan daarbij ook gewoon de doorslag geven of een klant wel of niet met je verder wilt. Een rapport dat in het zwart wit wordt gepresenteerd wordt dan ook vaak als niet professioneel gezien.

Laserprinter of een cartridge printer?

Voor de zaak is het vaak beter om te kiezen voor een laserprinter. Het voordeel van een laserprinter is namelijk dat deze sneller kan printen dan een inkjetprinter. Daarbij zijn de afdrukken van een laserprinter ook direct droog terwijl een inkjetprinter echt eerst moet drogen anders kunnen er namelijk lelijke vegen ontstaan. Kortom voor een zakelijke printer is het beste om te kiezen voor laserprinter.

Kies voor professionele printer

Als organisatie moet je vaak wat vaker printer dan een een particulier dat thuis zal moeten doen. Het is daarom ook belangrijk om echt voor een professionele printer te kiezen. Deze gaan namelijk over het algemeen veel langer mee dan een goedkopere printer. Daarbij is het ook mogelijk om een professionele printer nog te laten repareren, omdat hiervan vaak altijd nog wel onderdelen beschikbaar zijn.

Een refurbished printer kopen?

Ben je er eindelijk uit wat voor type printer je wilt kopen. Voor een kantoor is het altijd wel aan te raden een professionele kleuren laserprinter te nemen. Wil je ook nog eens wat groter formaten nemen? Dan kun je ook altijd een kleurenprinter A3 nemen. Daarnaast kun je ook overwegen om geen gloednieuwe maar refurbished printer te nemen. Een refurbished printer is namelijk veel goedkoper dan een nieuwe printer. Hoewel deze tweedehands is wordt deze helemaal nagekeken en waar nodig voorzien van nieuwe onderdelen.

admin

Reacties zijn gesloten.