Zakelijk krediet

Zakelijk krediet

Nu investeren

Nu is het de tijd om een zakelijk krediet aan te trekken. De rente over een lening is laag, terwijl er in Belgiƫ zeer zeker sprake is van inflatie; wat je nu koopt is over een tijd duurder. Daarbij zijn er nu goede rendementen te behalen, en dat tegen zo weinig kosten. In deze korte blog wat tips waaruit jij je voordeel kan halen.

Van vroeger

Vreemd vermogen aantrekken, dat investeren en laten renderen, en dan de lening aflossen is al heel oud. Al honderd jaar geleden gingen boeren in het voorjaar voor een krediet bij de bank, daarvan kochten ze alles om het land in te zaaien, en in het najaar na de oogst losten zij dat krediet met de kosten af. Daar zat een verzekering bij voor als de oogst zou mislukken. Dus met dat betreft is het een beproefde methode om geld te verdienen, en dit omdat het al zo oud is. Er was toen al sprake van meerdere financieringen; de lening voor zaad en pootgoed was kortlopend, maar de boerderij was weer gekocht met een langlopend krediet.

Geld lenen

Anders dan vroeger zijn er nu veel meer aanbieders van een zakelijk krediet als die ene bank die kredieten regelde voor de agrarische sector. Tevens zijn er meer mogelijkheden en vormen waaruit je veel voordeel kan halen. Naast een voordelige hypotheek op je bedrijfsband een zakelijke lening voor de inventaris, en een doorlopend krediet afsluiten voor de bedrijfswagen. En door de lage rente zijn de kosten over de leningen laag. Daarom is het nu de tijd om nog verder door te investeren; bijvoorbeeld voor een zonnepaneel op het dak van het bedrijf, of een bedrijfsauto met een andere motor als een dieselmotor. Dan heb je een modern bedrijf wat meer klaar is voor de energietransitie. En vergeet niet; het zonnepaneel wat je nu koopt is goedkoper dan over een jaar door de inflatie.

Krediet aantrekken

Wil je online een lening aanvragen dan moet je wel opletten waar je geld gaat lenen. Sommige kredietverstrekkers zijn ronduit duur over het hele termijn gezien. In het voorbeeld van de mogelijke investeringen staat een bedrijfswagen met een modernere motor; juist bij autodealers zijn wel eens van die aanbiedingen die op de lange termijn duur zijn, maar lijken in eerste instantie goedkoop. Bij het lenen van geld is het slim om goed te vergelijken, en niet gelijk in de zaak te beslissen. Zoek bijvoorbeeld een goede site om leningen te vergelijken, daar helpen ze je zo dat jij het voordeel hebt. Zo adviseren ze wat voor jou het goedkoopste is, dat kan een zakelijke lening zijn, of een doorlopend krediet, maar het is voordelig over het gehele termijn.

admin

Reacties zijn gesloten.