Zo relax je op kantoor

Zo relax je op kantoor

Ontspannen op kantoor is belangrijk. Wanneer alle werknemers af en toe kunnen uitrusten, bevordert dit een positieve sfeer. Aan het einde van een zware dag verdien je het om even rustig aan te doen en om lekker languit te ontspannen in een relaxzetel. De relaxzetel geeft maximaal comfort en is zowel elektrisch als handmatig te verstellen. Vind je het ook belangrijk dat je personeel op de juiste manier kan werken en de dag ontspannen afsluit? Een relaxzetel draagt bij aan de productiviteit en zorgt ervoor dat je werknemers graag op kantoor komen werken. Wat kun je nog meer doen om te relaxen op kantoor?

Afleiding

Zet een zachte muziek op en neem af en toe een pauze. Ga even weg van je werkplek, zet je computer op de slaapstand en maak buiten een wandeling. Zorg voor een rustige werkplek. Ruim je documenten op en leg ze netjes op een stapel. Laat geen rommel slingeren. Gooi deze direct weg in je prullenbak onder je bureau, en vergeet deze natuurlijk niet te legen wanneer deze vol is!

Licht

Een ontspannen werksfeer en omgeving, dat zijn geen drukke prints op de muur! Ga voor een rustig ogende kleur verf op de muren zoals: wit, lichtgroen of blauw. Hang sfeer lampen op met wat geler licht en kies absoluut niet voor wit licht. Het is een goed idee om je laptop op de ‘night shift’ mode te zetten zodat je ogen ontspannen, je geen hoofdpijn krijgt en je goed kunt werken. Een computerbril kan hoofdpijn voorkomen en zorgen voor de nodige rust.  

Frisse lucht

Het is dus belangrijk om te zorgen voor goed licht, maar daarnaast kun je het snel benauwd krijgen door te weinig frisse lucht. Je kunt afleiding zoeken door even een wandeling te maken in de frisse lucht, maar het is belangrijk om de ramen af en toe open te zetten om zo je zuurstofgehalte op peil te houden. Wil je dat je medewerkers het niet koud krijgen? Kies er dan voor om de roosters een klein stukje open te zetten.  Met bovenstaande tips wordt het al een stuk relaxter op kantoor!

admin

Reacties zijn gesloten.